Televisie Overige Films

The Opposite of Sex (Don Roos, 1998, VS). Regiedebuut van scenarist Roos (Single White Female) is een vileine komedie over een gemeen pubermeisje (Christina Ricci), dat politiek-correcte opvattingen over homo’s en verschillende soorten liefde aan haar laars lapt. Slimme constructie met voice-over speelt met de verwachtingen en de vooroordelen van de kijker. RTL5, 20.30-22.30u., met reclame.

Pearl Harbor (Michael Bay, 2001, VS). Poging om, volgens het stramien van Titanic, een beroemde episode uit de geschiedenis van de 20ste eeuw met grootscheepse middelen tot leven te brengen. De grootste Amerikaanse nederlaag vóór Vietnam wordt gereconstrueerd door de ogen van twee bevriende Amerikaanse piloten (Ben Affleck en Josh Hartnett) en de verpleegster (Kate Beckinsale) op wie beiden verliefd zijn. BBC1, 21.00-0.15u., onderbroken door nieuws.

Death to Smoochy (Danny DeVito, 2002, VS/GB/Duitsland). Even onevenwichtige als hilarisch hysterische mediasatire haalde bij ons de bioscoop net niet. Robin Williams als een kinderprogrammapresentator die zich in populariteit voorbijgestreefd ziet worden door een politiek-correcte paarse neushoorn (waarin Edward Norton verstopt zit). De mediacratie krijgt er flink van langs. Ook met Catherine Keener en Danny DeVito zelf. Veronica, 21.40-23.40u., onderbroken door reclame.

Farishtay kifti rost / Angel on the Right (Djamsjed Oesmonov, 2002, Tadzjikistan/It/Fr). Consequent karige film speelt in een arm, winters-kaal Tadzjikistan. Bezorgde moeder lokt met een leugen haar zoon, een afgestrafte dief, terug naar huis. Arte, 23.15-0.45u., Duits ondertiteld.

The Love Letter (Peter Chan, 1999, VS). Simpele romantische komedie rond ongeadresseerde liefdesbrief in kustplaatsje. Met Kate Capshaw als alleenstaande moeder annex boekenverkoopster. BBC1, 0.35-1.55u.