Sprookjes

Roodkapje krijgt in Hoodwinked een extreme make-over. Het sprookje, dat het nooit tot een traditionele tekenfilm van Disney schopte (te eng?) wordt in deze computeranimatie van de nieuwe studio Kanbar verteld vanuit vier verschillende perspectieven, dat van het meisje, haar oma, de wolf en de houthakker. Bijna allemaal zijn ze in deze Rashomon voor kinderen niet wat ze lijken. Oma doet bijvoorbeeld aan gevaarlijke sporten, de wolf is een journalist en de houthakker een werkeloze acteur. Alleen Roodkapje is min of meer hetzelfde gebleven, al rijdt ze nu op een fiets door het bos en kan ze karate. Maar nooit eerder zag ze er zo lelijk uit als in deze computeranimatie. De toon van de film doet nogal denken aan die van Shrek, de eerste computeranimatie waarin de draak werd gestoken met bekende sprookjes, maar nog meer aan Shark Tale, waarin ook de hedendaagse populaire cultuur tot vervelens toe op de hak wordt genomen. Het is allemaal nog sneller en schriller dan in deze voorganger, en vaak nogal vergezocht. Maar soms zoeken de makers zo ver dat ze echt iets bezopens vinden, zoals een zingende geit en een lied over schnitzels.