Sollicitant kan weer kiezen

Getronics en andere automatiseerders hebben moeite personeel te vinden.

Maar ze gaan ICT'ers niet meer zo in de watten leggen als eind jaren negentig.

Informaticastudent Bas van Leeuwen is sinds een jaar verantwoordelijk voor het binnenhalen van sponsors voor zijn studievereniging. Hij krijgt het steeds gemakkelijker. “We hoeven geen bedrijven meer aan te schrijven“, zegt hij. “Ze bieden zichzelf aan.“ Ten opzichte van vorig jaar is het sponsorgeld als vanzelf verdubbeld.

Studenten informatica zijn zeer gewild bij automatiseerders. Getronics zei vorige week nog dat het in Nederland niet genoeg ICT-specialisten kan vinden. Hoewel het bedrijf na de overname van Pinkroccade vorig jaar nog 400 banen schrapte, is Getronics nu naarstig op zoek naar werknemers met verstand van bedrijfssoftware als SAP, Java en Oracle. En die mensen kan het bedrijf niet vinden, het tekort wordt nu opgevuld door onderaannemers.

Getronics is niet de enige. Directeur strategie en personeelszaken Henk Wesselo van automatiseerder Capgemini vertelt dat het nu moeilijker is goede mensen te vinden dan een jaar geleden. “Op een aantal gebieden heerst absoluut schaarste.“ Het bedrijf wil dit jaar 600 nieuwe werknemers binnenhalen. Atos Origin loopt weliswaar op schema met de duizend arbeidsplaatsen die het dit jaar wil invullen, maar in enkele niches is het lastig. “Je ziet dat sollicitanten kritischer worden, iedereen kan kiezen“, zegt Henny Hendriks die over personeelszaken gaat. Ook branchegenoot Logica CMG merkt dat het lastiger wordt mensen te vinden voor de 900 vacatures die het bedrijf dit jaar hoopt in te vullen.

Al deze bedrijven klagen over het geringe aantal informaticastudenten dat van universiteiten en hogescholen afkomt. “We zitten allemaal achter dezelfde mensen aan“, zegt de woordvoerster van Logica CMG. Haar bedrijf merkt wel dat er voor het eerst sinds jaren weer wat beweging in de arbeidsmarkt zit. Ervaren specialisten bleven lange tijd op hun plek zitten, nu kloppen werknemers van de concurrent weer bij Logica CMG aan. En gaan er weer specialisten bij het bedrijf weg. “Maar op een gegeven moment heeft iedereen een switch gemaakt.“

Directeur Sylvia Roelofs van branchevereniging ICT Office vertelt dat de omzet van de sector vorig jaar met 4,25 procent is gegroeid, wat tot nieuwe banen leidt. Voor dit jaar schat zij het tekort aan ICT'ers op duizend man. Maar als de trends van een groeiende industrie en een dalende instroom van studenten zich voortzetten, zullen er over vier jaar ongeveer 10.000 ICT'ers te weinig zijn in de branche die nu zo'n 250.000 werknemers telt.

Betekent dit dat de tijd van het wegkapen van employés van de concurrent weer begint? Van het uitdelen van dure leaseauto's, topsalarissen en andere douceurtjes om de toptechnici aan je bedrijf te binden? Er was al een bedrijf gesignaleerd dat sollicitanten 5 euro betaalt voor elke minuut dat het sollicitatiegesprek duurt. En bij ICT-adviesbureau Accenture krijgt elke junior consultant die wordt aangenomen een snowboardcursus.

Dat zijn uitzonderingen, zeggen anderen in de branche. En zij zien het ook niet meer gebeuren. Een van de redenen daarvan, is dat lang niet álle ICT'ers zo gewild zijn. Na het barsten van de internetzeepbel gingen ICT-bedrijven massaal failliet en werden duizenden informatici ontslagen. Volgens cijfers van het Centrum voor werk en inkomen zitten nog steeds zo'n 11.000 ICT'ers werkloos thuis.

Het zijn vooral de hoogopgeleide ICT'ers aan wie een tekort is, vertelt Roelofs van ICT Office. En wat misschien belangrijker is: werknemers die veel met de klanten van de automatiseringsbedrijven te maken hebben. Want de banen van ICT'ers met een mbo-opleiding die het standaard technische werk doen en nooit een opdrachtgever hoeven te spreken, die verdwijnen het makkelijkst naar India.

“Eind jaren negentig hadden we nul collega's in India“, vertelt Wesselo van Capgemini. “Nu zijn dat er 7.000.“ Daarmee wil hij aangeven dat de schaarste en de bijbehorende salarisstijgingen op de arbeidsmarkt nooit zo groot zullen worden als toen. “De tarieven die automatiseerders rekenen, hangen sterk samen met de personeelskosten. Als die tarieven te hoog worden, wordt de drempel om naar Polen, China of India te gaan lager.“

Roelofs doet intussen haar best het imago van de ICT-sector voor (aankomend) informaticastudenten op te vijzelen. Volgens haar is ICT-werk niet alleen voor nerds die achter hun laptop zitten te puzzelen, maar zijn communicatie en toepassingsgebieden steeds belangrijker. Zolang werknemers er maar niet op rekenen dat ze bakken met geld gaan verdienen.

Voor meer informatie over de arbeidsmarkt in de ICT-sector: www.automatiseringsgids.nl

    • Elske Schouten