Nog twee dagen mooi

Ook morgen en overmorgen houdt het zonnige en warme meiweer stand. Daarna arriveert koelere lucht en zullen de middagtemperaturen een behoorlijke val maken.

Momenteel behoort Nederland samen met Duitsland tot een van de warmste plekken van westelijk Europa. Vanavond blijft het landinwaarts nog lang warm, vlak aan zee is het een stuk frisser door een windje vanaf het water. Uiteindelijk koelt het af tot een graad of 10.

Morgen verandert er weinig in het weerbeeld ten opzichte van vandaag. Het is zonnig en de lucht zit nog steeds behoorlijk vol met stuifmeel, stof en zand. Mensen die last hebben van hooikoorts zijn het beste af aan de kust; met een opstekend (schoon) zeebriesje. Wel is het daar, na een snel oplopende temperatuur ’s ochtends, in de middag aan de kille kant door die wind van zee. Nadat het rond het middaguur een graad of 20 is, kan het wel een graad of 5 afkoelen.

Vrijdag volgt met veel zon en in de middag de vorming van stapelwolken. De lichte bries is inmiddels op de meeste plekken westelijk tot noordwestelijk en daardoor kan het aan zee wederom een stuk killer zijn. De maxima zullen tussen 19 en 25 graden uitkomen.

Zaterdag wordt een keerpunt in het fraaie meiweer. De aanlandige wind gaat koudere lucht en (onweers)buien aanvoeren. De pollen verdwijnen tijdelijk uit de lucht, maar de warmte ook. In de middag is het nog maar 14 tot 18 graden.