Levenslust

Regisseur Wayne Wang heeft onder filmliefhebbers een zekere reputatie door de samenwerking met schrijver Paul Auster in de Brooklyn-films Smoke en Blue in the Face (beide uit 1995). Maar die kun je de afgelopen jaren best vergeten. Zijn eigenlijke interesse lijkt de romantische komedie. En naar de eindresultaten gemeten een nogal slappe variant. Last Holiday is de remake van een sprookje uit de jaren vijftig, waarin een ten dode opgeschreven Alec Guinness de vakantie uit de titel neemt en op vele manieren weer tot leven komt. In de huidige versie is de eer aan Queen Latifah als Georgia Bird, die in Karlovy Vary`s beroemdste grand hotel Pupp de Amerikaanse jet set op z`n nummer zet. Even fotogeniek is Georgia`s woonplaats New Orleans, waar de film nog voor Katrina werd opgenomen en wat nu ongewild eenzelfde relict uit het verleden is geworden. Queen Latifah kapitaliseert alle levenslust die ze bij elkaar kan spelen, maar de onderliggende sociale satire komt wegens teveel snapshotmomenten niet uit de verf.