`Leider aanslagen Egypte gedood`

Kairo. De Egyptische politie heeft de leider achter de aanslagen in de Sinaï van vorige maand, waarbij circa twintig mensen om het leven kwamen, gisteren gedood. Dat zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Antiterreureenheden en politie omsingelden een landbouwgebied aan de rand van de in het noorden van de Sinaï gelegen plaats El-Arish, na berichten te hebben ontvangen dat de leider van de fundamentalistische groep Tawheed wal Jihad zich daar verborgen hield. Tawheed wal Jihad claimt banden te hebben met het terreurnetwerk Al-Qaeda. De leider van de groep, Nasr Khamis el-Milahi, werd bij het vuurgevecht dat daarop uitbrak in een olijfgaarde gedood. Zijn assistent is gevangen genomen. Honderden agenten vierden daarna buiten het hoofdbureau van de politie de overwinning.