Late excuses Bayern aan Cruijff voor verloop afscheidsduel

Hilversum. Enkele oud-spelers van Bayern München hebben zich na bijna 28 jaar verontschuldigd voor het verloop van de beruchte afscheidswedstrijd van Johan Cruijff in Amsterdam. Het `feestelijke` duel tussen Ajax en de Duitse topclub eindigde op 7 november 1978 in 0-8 voor de Duitsers. ”Het was een belediging, ik wil alsnog mijn excuses aanbieden”, zei Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge dinsdagavond in de tv-uitzending van NOVA. Ook andere oud-spelers betuigden hun spijt in NOVA. De vroegere topscorer Gerd Müller zegt niet ”trots” te zijn over de gang van zaken in Amsterdam. Rummenigge pleit Ajax niet helemaal vrij. ”Het is helemaal verkeerd gegaan, maar dat lag ook wel aan Ajax. We werden slecht ontvangen. Op Schiphol begon het al, er was geen bus voor ons. We hebben toen zelf taxi`s geregeld naar het hotel. Ook daar was niemand van Ajax aanwezig, er was gewoon geen ontvangst.” Ook in het Olympisch Stadion voelde de sfeer niet goed. Volgens Rummenigge is vlak voor de wedstrijd nog met Cruijff overlegd hoe er gespeeld zou worden. ”Johan zei: `Maak er maar een echte wedstrijd van`. En dat hebben we toen gedaan.”