Internet Voorkeur

De site van Fabchannel.
De site van Fabchannel.

Webby Award. Opnieuw viel de Nederlandse muzieksite Fabchannel.com gisteren in de prijzen. De site won een Webby Award in de categorie muziek. Het vorig jaar kreeg de site al de Prix Europa 2005 voor beste Europese internetproductie. Op de muzieksite zijn inmiddels 560 concerten uit de Melkweg en Paradiso in Amsterdam te bekijken. Hierdoor is het mogelijk om een concert dat je al een paar jaar geleden bezocht weer terug te zien. Het aardige van de website is dat er heel makkelijk ‘gezapt’ kan worden in de concerten. Rechts van de speler waar het concert in getoond wordt, verschijnt namelijk de lijst met alle gespeelde nummers. Hierdoor zijn mindere nummers gemakkelijk over te slaan. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je titels van onbekende nummers niet te weten komt. Alle concerten zijn eenvoudig te doorzoeken. Ook kun je zien welke concerten per genre het meest bekeken zijn. Zo is het concert van Bloc Party op 3 december 2005 op dit moment het meest bekeken optreden in de categorie rock. Op de site staat verder aangekondigd welke optredens binnenkort live via internet te volgen zijn. Zo zal het optreden van The Presidents of The USA op woensdagavond 24 mei in Paradiso tegelijkertijd op de site te zien zijn. Natuurlijk is dat anders dan in het ‘echt’ bij het optreden te zijn, maar je bespaart je wel 20 euro die een kaartje kost.(www.fabchannel.com)