Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Frits Bolkestein steunt Rita Verdonk

Den Haag. Oud VVD-leider Frits Bolkestein steunt Rita Verdonk in haar poging om lijsttrekker te worden van de VVD. ”Een lijsttrekker hoeft maar één ding te doen en dat is kiezers trekken. Ik denk niet dat er een denderend groot verschil is met Rutte, maar Verdonk trekt meer kiezers.” Dat zegt Bolkestein in een interview met het opinieblad Elsevier van deze week. Bolkestein is een van de eerste prominente VVD`ers die zich openlijk achter Verdonk schaart. Ook Kamerlid Hirsi Ali en eurocommissaris Kroes steunen Verdonk. Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) steunt Rutte.