Directeur Albert Heijn in bestuur van Ahold

Voor het eerst in twee jaar krijgt Ahold weer een echte kruidenier in de raad van bestuur. Dick Boer, topman van Albert Heijn, is met onmiddellijke ingang benoemd tot bestuurder van het supermarktconcern.

De zoon van een Zeeuwse supermarktondernemer heeft de opdracht gekregen om alle winkelactiviteiten van Ahold door te lichten en voorstellen aan te dragen om de omzet van de bestaande winkels op te krikken.

In Nederland slaagde Boer erin het marktaandeel van Albert Heijn op te vijzelen door een prijzenoorlog te ontketenen. Hij verlaagde de prijzen meerdere malen, terwijl hij een stevig kostenbesparingsprogramma doorvoerde. Het ligt voor de hand dat hij voor de Amerikaanse zusterbedrijven een soortgelijk beleid ontwikkelt.

Boer, sinds 1998 in dienst bij Ahold, blijft de baas van Albert Heijn, Gall & Gall en Etos en zal zijn tijd verdelen tussen het Zaanse hoofdkantoor van Albert Heijn en het Amsterdamse van Ahold. Zijn officiële benoeming zal later volgen op een aandeelhoudersvergadering.