Betoging voor Europese toekomst

Betoging voor Europese toekomst Belgrado, 10 mei. Rond vijftienhonderd Serviërs eisten gisteren in een demonstratie in Belgrado het aftreden van de Servische regering en vervroegde verkiezingen. De aanleiding voor de betoging was het besluit van de Europese Unie, het overleg over de toetreding van de unie Servië en Montenegro tot de EU af te breken, omdat Servië de wegens oorlogsmisdaden gezochte Bosnische Serviër Ratko Mladic niet oppakt en uitlevert aan het Joegoslavië-tribunaal. De demonstratie was georganiseerd door pro-Europese oppositiepartijen. Een van de organistoren stelde dat „er pas een Europees Servië is als we diegenen verslaan die zorgen dat we er uit zien als nazi’s” . Foto AFP Serbians shout anti-government slogans during a rally named "Serbia in Europe" of opposition Liberal Democratic Party in central Belgrade, 09 May 2006. The European Commission announced 03 May 2006 that it had suspended talks on closer ties with Serbia because Belgrade has failed to fully cooperate with the United Nations war crimes court. Enlargement Commissioner Olli Rehn said Serbia's talks on an EU stabilisation and association agreement (SAA) would be postponed because it had failed notably to hand over former Bosnian Serb military leader Ratko Mladic. AFP PHOTO DIMITAR DILKOFF
Betoging voor Europese toekomst Belgrado, 10 mei. Rond vijftienhonderd Serviërs eisten gisteren in een demonstratie in Belgrado het aftreden van de Servische regering en vervroegde verkiezingen. De aanleiding voor de betoging was het besluit van de Europese Unie, het overleg over de toetreding van de unie Servië en Montenegro tot de EU af te breken, omdat Servië de wegens oorlogsmisdaden gezochte Bosnische Serviër Ratko Mladic niet oppakt en uitlevert aan het Joegoslavië-tribunaal. De demonstratie was georganiseerd door pro-Europese oppositiepartijen. Een van de organistoren stelde dat „er pas een Europees Servië is als we diegenen verslaan die zorgen dat we er uit zien als nazi’s” . Foto AFP Serbians shout anti-government slogans during a rally named "Serbia in Europe" of opposition Liberal Democratic Party in central Belgrade, 09 May 2006. The European Commission announced 03 May 2006 that it had suspended talks on closer ties with Serbia because Belgrade has failed to fully cooperate with the United Nations war crimes court. Enlargement Commissioner Olli Rehn said Serbia's talks on an EU stabilisation and association agreement (SAA) would be postponed because it had failed notably to hand over former Bosnian Serb military leader Ratko Mladic. AFP PHOTO DIMITAR DILKOFF AFP