Zomers weer

Tot en met aanstaande vrijdag ziet het weerbeeld er in Nederland behoorlijk zomers uit. Daarna is de wind aanlandig en arriveert koelere lucht vanaf de noordelijke Noordzee. Bovendien neemt de kans op neerslag dan wat toe.

Dat betekent niet dat het de komende dagen droog blijft. Zeer plaatselijk kan zich een enkele bui ontwikkelen, mogelijk met onweer. Als dat tegen het einde van deze dinsdagmiddag gebeurt, dan lost die bui aan het begin van de avond echter alweer heel snel op. Ook de ontstane stapelwolken zakken dan in. In de heldere lucht koelt het vannacht tot een graad of 11 af.

Morgen is er wederom flink wat zon en warmt het op de meeste plekken op tot 24 à 25 graden. Er staat een matige oostelijke tot noordoostelijke wind en aan de westkust is er in de loop van de middag kans op een kille wind van zee. In het zuiden is een enkele bui niet ondenkbaar.

Donderdag en vrijdag zal de wind heel geleidelijk via het noorden naar het noordwesten gaan draaien en dat vormt de opmaat voor instroom van een andere, koudere luchtsoort. Maar tot die tijd zullen we met veel zon nog in zomerse vertoeven.

Tijdens het weekeinde lijkt het echter moeilijk om nog de 20 graden te bereiken. Bovendien ziet het er naar uit dat zaterdag gepaard gaat met een fors aantal wolkenvelden en diverse buien.