www.nrc.nl

Welkom in Nederland. Op het weblog van Marie-José Klaver aandacht voor een ander weblog, en wel dat van een Afghaans meisje. Hassina (14) schrijft over haar uitzetting naar Afghanistan na zeven jaar in Nederland te hebben gewoond. „We kwamen op 16 oktober 1999 aan bij een heel klein kantoortje om ons aan te melden als vluchtelingen. Het eerste wat we te horen kregen was: welkom!” Zo beschrijft de Afghaanse haar aankomst in Nederland. Het toen analfabete meisje zit nu op het VWO. Na bijna zeven jaar in Nederland wordt het gezin uitgezet. Afghanistan geldt tegenwoordig als veilig land. Voor meisjes en vrouwen is het echter verre van veilig. Hassina: „Voor mij betekent terug gaan naar Afghanistan: geen school en dus geen opleiding, afhankelijk en armoede. Ik zal altijd afhankelijk blijven van mensen omdat ik zelf niet zou mogen werken.” www.nrc.nl/klaver A burqa-clad Afghan woman and a man walk past a security checkpoint in the Panjwayi district of southern Kandahar province, 28 April 2006, during an Afghan-led operation to arrest suspected Talibans, supported by Coalition forces. Three Afghan police were killed, while security forces shot dead two Taliban rebels in separate incidents 29 April in southern Helmand province, officials said. AFP PHOTO / JOHN D MCHUGH
Welkom in Nederland. Op het weblog van Marie-José Klaver aandacht voor een ander weblog, en wel dat van een Afghaans meisje. Hassina (14) schrijft over haar uitzetting naar Afghanistan na zeven jaar in Nederland te hebben gewoond. „We kwamen op 16 oktober 1999 aan bij een heel klein kantoortje om ons aan te melden als vluchtelingen. Het eerste wat we te horen kregen was: welkom!” Zo beschrijft de Afghaanse haar aankomst in Nederland. Het toen analfabete meisje zit nu op het VWO. Na bijna zeven jaar in Nederland wordt het gezin uitgezet. Afghanistan geldt tegenwoordig als veilig land. Voor meisjes en vrouwen is het echter verre van veilig. Hassina: „Voor mij betekent terug gaan naar Afghanistan: geen school en dus geen opleiding, afhankelijk en armoede. Ik zal altijd afhankelijk blijven van mensen omdat ik zelf niet zou mogen werken.” www.nrc.nl/klaver A burqa-clad Afghan woman and a man walk past a security checkpoint in the Panjwayi district of southern Kandahar province, 28 April 2006, during an Afghan-led operation to arrest suspected Talibans, supported by Coalition forces. Three Afghan police were killed, while security forces shot dead two Taliban rebels in separate incidents 29 April in southern Helmand province, officials said. AFP PHOTO / JOHN D MCHUGH AFP

Welkom in Nederland. Op het weblog van Marie-José Klaver aandacht voor een ander weblog, en wel dat van een Afghaans meisje. Hassina (14) schrijft over haar uitzetting naar Afghanistan na zeven jaar in Nederland te hebben gewoond. „We kwamen op 16 oktober 1999 aan bij een heel klein kantoortje om ons aan te melden als vluchtelingen. Het eerste wat we te horen kregen was: welkom!” Zo beschrijft de Afghaanse haar aankomst in Nederland. Het toen analfabete meisje zit nu op het VWO. Na bijna zeven jaar in Nederland wordt het gezin uitgezet. Afghanistan geldt tegenwoordig als veilig land. Voor meisjes en vrouwen is het echter verre van veilig. Hassina: „Voor mij betekent terug gaan naar Afghanistan: geen school en dus geen opleiding, afhankelijk en armoede. Ik zal altijd afhankelijk blijven van mensen omdat ik zelf niet zou mogen werken.”

www.nrc.nl/klaver

Bush-brief. „Het feit dát de Iraanse president Ahmadinejad een brief aan president Bush heeft gestuurd is minstens zo belangrijk als wat er in staat, schrijft Le Figaro vandaag in een hoofdartikel. Louter dat feit al laat zien dat Teheran bereid is tot een directe dialoog met de VS - zoals de Russen, Chinezen, Europeanen en ook een groeiend aantal Amerikanen rond de regering wil. Want waar de huídige strategie toe leidt weet niemand.” De makers van weblog Wereld plaatsten een link naar het artikel van de Franse krant. De Amerikaanse Council on Foreign Relations wijdt zijn dagelijkse analyse ook aan de ‘unlikely pen pals’ Bush en Ahmadinejad (To Engage or not Engage Teheran). Naar dit artikel wordt tevens gelinkt.

weblogs.nrc.nl/weblog/wereld