Vluchteling uit Cuba geweigerd

Utrecht, 9 mei. De Cubaanse politiek vluchteling Ramon Colas is gisteren de toegang tot Nederland geweigerd. Colas was door Pax Christi uitgenodigd om een debat in de marge van het Latijns-Amerika Filmfestival (LAFF) over de persvrijheid in Cuba bij te wonen. Dat heeft een woordvoerder van de christelijke vredesorganisatie gezegd. Colas die in de Verenigde Staten woont, had een visum voor Duitsland en kwam daar ook vandaan. De marechaussee pakte hem net over de grens op en hield hem enige tijd vast op het station van Utrecht, omdat hij niet over de juiste papieren zou beschikken om Nederland in te mogen. Na drie kwartier zette de marechaussee hem op de trein terug, richting Duitsland, aldus de Pax Christi-woordvoerder. Colas zou Nederland dinsdag weer verlaten. (ANP)