Twee mijnwerkers in Tasmanië gered

Twee mijnwerkers in Tasmanië gered Beaconsfield, 9 mei. Mijnwerker Todd Russell wordt opgevangen nadat hij en collega Brant Webb zijn bevrijd uit een schacht van de Beaconsfield Gold Mine in de Australische staat Tasmanië. De twee zaten twee weken op een kilometer diepte vast in hun veiligheidskooi, die door een aardbeving was bedolven onder dertien meter rotsen. De eerste vijf dagen overleefden Russell en Webb op één mueslireep en het water dat langs de rotsen liep. Later konden via een smalle pijp voedsel, water en een iPod geleverd worden. Vanmorgen slaagden reddingswerkers erin zich een weg te boren door de rotsen. Later woonde Russell de begrafenis bij van Larry Knight, die bij het ongeluk omkwam. Foto AFP Tasmanian miner Todd Russell hugs family and friends after being rescued from the Beaconsfield gold mine 09 May 2006 in Beaconsfield, Australia. Russell and fellow miner Brant Webb were buried two weeks ago after an earthquake trapped the safety cage they were working in under tons of of rock nearly one kilometre underground. Another miner, Larry Knight, was killed in the accident. POOL AFP