Televisie Film van de dag

Who Am I? In de tweede helft van Who Am I? van de Aziatische actieheld Jackie Chan figureren een paar Rotterdamse locaties. Chan drinkt een drankje aan de voet van de Erasmusbrug en glijdt van de glazen helling van het Nedloyd-gebouw. Op het dak van dat bijzonder filmische gebouw vindt een fraai gechoreografeerd gevecht plaats. In de finale rukt het Nederlandse leger, dat gratis meedeed, met groot materieel op naar de Willemsbrug. De vaderlandse klomp laat zich prima als rekwisiet in een gevecht gebruiken. Chan trapt er zijn tegenstanders mee om de oren. De gemeente Rotterdam rapporteerde in het jaar dat de film uitkwam een toename van Aziatische toeristen – die kwamen kijken waar Chan precies was gevallen. En de film zelf? Ja, die is afgezien van wat spectaculaire gevechten eigenlijk niet zo heel goed. (Jackie en Benny Chan, 1998, Hongkong), Veronica, 20.35-22.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg