Schumacher verrast met ritwinst en leiderstrui in Giro

Namen. Stefan Schumacher heeft gisteren de grote vedetten uit het Giro-peloton verrast. De Duitser uit het team Gerolsteiner zegevierde in de derde etappe van de Ronde van Italië, van Perwez naar Namen over 202 kilometer. Het peloton kreeg in Namen nog een lastig klimmetje voorgeschoteld. Schumacher ging achter de ontsnapte Spanjaard Jose-Luis Rubiera aan en liet hem vervolgens kansloos. In het algemeen klassement lost Schumacher tevens de Italiaanse leider Paolo Savoldelli af. Savoldelli zat kort achter de dagwinnaar in een groepje. Vandaag rijden de renners nog een etappe op Belgisch grondgebied, morgen vertrekken ze naar Italië. De Italiaanse sprinter Alessandro Petacchi werd het slachtoffer van een valpartij. Hij verloor een kwartier op Schumacher.