Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met documentairemaker Walter Stokman over zijn portret van de Zuid-Afrikaanse zanger Gert Vlok Nel die vanavond op Nederland 3 te zien is. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Aandacht voor het werk van de in Indonesië geboren Roderik de Man. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Gesprek met pianist Jeroen van Veen en deejay Paul Adriaanse over hun muziek, een geïmproviseerde combinatie van soundscape-achtige muziek om te ‘chillen’. In het tweede uur optredens van Wim De Bie, Bernard Christians, Peggy Verzett en Iris Koppe. In het derde uur architect Mick Eekhout, bekend van zijn glazen concertzaal binnen in de Beurs van Berlage in Amsterdam, over zijn zoektocht naar een transparant bouwmateriaal dat de stevigheid van aluminium moet hebben. 747AM, 20.03-23.00u.

Casa luna. Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, praat over het ondernemerschap van Nederlanders, werkgevers, het poldermodel en zijn eigen ondernemersverleden. Radio 1, 0.04-0.45u.