Mittal wil onder voorwaarden bod Arcelor verhogen

Rotterdam, 9 mei. Staalconcern Mittal Steel is bereid het vijandige overnamebod van 18,6 miljard euro op concurrent Arcelor te verhogen als de top van Arcelor bereid is tot overleg en zijn aandeelhouders niet langer adviseert om zich tegen Mittal te keren. Dit heeft Mittal-topman Lakshmi Mittal vandaag bekendgemaakt. Ook is Mittal bereid om de raad van bestuur uit te breiden en daarin van beide partijen evenveel vertegenwoordigers op te nemen. Tot slot is Mittal bereid om stemrecht in te leveren: nu heeft de familie Mittal vrijwel alle stemrechten in handen over het staalconcern. Gisteren liet Arcelor weten dat bestuursvoorzitter Joseph Kinsch bereid is tot een gesprek met Mittal, maar zegt dat hij eerst meer informatie nodig heeft over de plannen van Mittal.