Internet Voorkeur

Online Lego. Zul je net zien: heb je bijna je lego-bouwsel af, mist precies dat ene witte steentje waarmee je minihuis van plastic blokjes winddicht zou zijn. Urenlang graaien in de emmer steentjes helpt niet meer: alle witte zijn op. Maar wie speelt dan ook met fysiek materiaal in 2006?! Zelfs de zeventig jaar oude klassieker gaat met zijn tijd mee: Lego is online! Met een bijna onuitputtelijke digitale voorraad van duizenden eentjes, tweetjes, zesjes, schuintjes, dakjes, raampjes en alle denkbare andere legovormpjes kom je nooit meer een blokje tekort. Via de site lego.com kun je het programma ‘digital designer 1.5’ downloaden. Je kunt kiezen uit voorgeprogrammeerde bouwpakketten, voor bijv. huizen, dieren of voertuigen, of in het wilde weg aan de slag gaan. De plaat waar het bouwsel op gemaakt wordt, is in alle richtingen te draaien met behulp van de pijltjestoetsen. De creatie kan met een paar muisklikken verplaatst worden. Wat overblijft is een screenshot van je creatie. Het ontwerp kan je naar de lego-site opsturen en de blokjes kopen om het digitale bouwsel in het echt te maken. Sommige ontwerpen hebben het geschopt tot officieel lego-ontwerp. In de galerie kun je piratenschepen, vliegvelden of het Vrijheidsbeeld in lego bekijken: meestal van 12-jarigen en de onvermijdelijke 38 jaar oude nerd.www.lego.com/eng/create/digitaldesigner