Fabchannel wint Webby

De Nederlandse muzieksite Fabchannel.com heeft dinsdag een Webby Award gewonnen in de categorie muziek. De Webby’s worden gezien als de Oscars voor websites.

Op Fabchannel.com zijn gratis concerten te zien van de poppodia Paradiso en de Melkweg in Amsterdam. De site toont live concerten en oude concertopnames. Inmiddels zijn 560 concerten online te zien. Daarmee is Fabchannel.com één van de grootste online-concertarchieven ter wereld. De organisatie van de 10e jaarlijkse Webby Awards maakte de winnaars dinsdag bekend. De prijsuitreiking is op 12 juni in New York.

De Webby’s worden uitgereikt aan websites in 69 categorieën. Andere prijzen gingen onder meer naar BBC News (beste nieuwssite), Google (voor Google Maps) en het Sundance Film Festival. In totaal kwamen 5500 inzendingen uit meer dan veertig landen binnen.

De Nederlandse muzieksite Fabchannel was ook genomineerd in de categorie evenementen. De site won vorig jaar al de Prix Europa 2005 voor beste Europese internetproductie.