Duitsland trapt af voor WK voetbal

Duitsland trapt af voor WK voetbal HANNOVER, 9 MEI. Doelman Robert Enke van Hannover 96, een club uit de Duitse Bundesliga, stopt de inzet van de tien jaar oude olifant Sayang in de dierentuin van Hannover. Duitsland bereidt zich voor op het wereldkampioenschap voetbal, dat over exact een maand begint met de openingswedstrijd tussen het gastland en Costa Rica. Aan het toernooi doen 32 landen mee, verdeeld over acht poules van vier. Hannover is een van de twaalf steden waar gespeeld gaat worden. Ter promotie van het evenement arrangeert het organisatiecomité tal van promotionele activiteiten, zoals deze met de Indiase olifant. Vandaag maakte de organisatie bekend geen alcoholverbod in de WK-stadions af te kondigen. Wel is een maximale hoeveelheid van één liter per persoon en per bestelling van kracht. Daarop zal streng worden toegezien, luidde vanmorgen de waarschuwing. Foto AP Robert Enke, goalkeeper of German first division club Hanover 96, vies against ten years old Indian elephant Sayang 08 May 2006 at the zoo of Hanover. Germany prepares to host the FIFA Football World Cup taking place from 09 June to 09 July 2006. Hanover is one of the venues for the competition. AFP PHOTO DDP/JOCHEN LUEBKE GERMANY OUT AFP