Donderdag uitspraak Endstraboek

De rechter doet donderdag om drie uur ‘s middags uitspraak of het boek ‘De Endstra-tapes’ wordt verboden, zoals twee zoons van Willem Endstra, de vermoorde vastgoedhandelaar, in een kort geding hadden geëist.

Dat bleek gistermiddag bij de Amsterdamse rechtbank. De Endstra-tapes zijn vorige week in boekvorm verschenen met een toelichting van twee Parool-journalisten. De teksten uit het proces-verbaal zijn ook op internet gepubliceerd door het zakenblad Quote en al 50.000 keer gedownload.

Het gaat om 254 A4’tjes met het uitgetikte (en deels samengevatte) verslag van vijftien gesprekken tussen de in 2004 vermoorde Endstra en drie politie-rechercheurs. Endstra zegt daarin onder meer dat hij wordt bedreigd door Willem Holleeder.

De erven-Endstra wachten volgens hun advocaat met juridische stappen tegen de website van Quote tot de uitspraak van de rechter.