Blair weigert datum vertrek te noemen

Londen. Tony Blair wil niet zeggen wanneer hij opstapt als premier van Groot-Brittannië. Vijftig leden van zijn partij Labour hadden hem in een brief naar een datum gevraagd. Blair, die tot nog toe alleen heeft laten weten voor de landelijke verkiezingen van 2010 af te te treden, verklaarde gisteren dat hij door een concrete datum te noemen de regering zou ”verlammen”. Volgens Blair moet zijn opvolger genoeg tijd krijgen om zich in te werken voor de volgende verkiezingen. Labour verkeert in beroering sinds de partij vorige week zware verliezen leed in de gemeenteraadsverkiezingen. Blair, die in reactie daarop grote veranderingen aanbracht in zijn ministersploeg, deed de kritiek als zou hij zijn minister van Buitenlandse Zaken Jack Straw hebben vervangen vanwege een meningsverschil over de kwestie Iran, gisteren af als nonsens.