Acht nominaties voor musical `Jesus Christ Superstar`

AMSTERDAM, 9 MEI. De Nederlandse versie van de musical Jesus Christ Superstar, die nog tot begin juli op tournee is, heeft acht nominaties voor de John Kraaijkamp Musical Awards die op 22 mei worden uitgereikt in Ahoy` in Rotterdam. Tot de genomineerden behoren de hoofdrolspelers Casey Francisco, Martin van der Starre, regisseur Paul Eenens, vertaler Daniël Cohen en de bijrolspelers Jeroen Phaff, Jamai Loman en Jurko van Veenendaal. Vijf nominaties gingen naar de musicalversie van Turks Fruit: hoofdrolspelers Jelka van Houten en Antonie Kamerling, bijrolspeler Sjoerd Pleijsier, tekstdichter Sjoerd Kuyper en regisseur Peter de Baan. De musicals Cabaret, Beauty and the Beast, Jan, Jans en de kinderen en Sweet Charity kregen elk vier nominaties. De uitreiking wordt rechtstreeks uitgezonden op Nederland 2.