100 woorden

New Yorker Jeff Koyen begon vijf jaar geleden elke dag honderd woorden te schrijven, bij wijze van dagboek. Hij hield het honderd dagen vol en was trots op de staccato reeks indrukken die hij had verzameld. ‘A hundred words' werd een website. Inmiddels worden er dagelijks zo'n 18.000 stukjes gepost. Want Koyen was ook benieuwd hoe de dagelijkse gedachten van verschillende mensen eruit zouden zien die beperkt waren tot hetzelfde formaat. Door mond-tot-mond-reclame van vrienden en bekenden en recensies op andere sites verspreidde het idee zich als een lopend vuurtje. Halverwege 2002 waren er tienduizend berichten per dag, vanuit Australië, Brazilië, Zuid-Afrika en tientallen andere landen. Maar het is volgens Koyen niet gemakkelijk om elke dag honderd woorden te produceren. ‘Je moet op het juiste moment geïnspireerd en toegewijd zijn. De meesten houden het geen maand vol.’

Lees verder op: www.100words.net