Zilver voor badminton- ploeg op WK

De Nederlandse badmintonsters keren terug van het wereldkampioenschap voor landenteams met historisch zilver. De ploeg van bondscoach Martijn van Dooremalen was zaterdag in Tokio in de finale van de zogeheten Uber Cup niet opgewassen tegen China. Na drie enkelspelen stond Oranje met 3-0 achter en was de wereldtitel voor China. Het is al de tiende keer dat het Chinese vrouwenteam het WK wint.

Mia Audina speelde goed tegen olympisch kampioene Ning Zhang. Ze streed voor elk punt, maar dolf toch met 2-1 het onderspit: 18-21 21-19 en 18-21. Vervolgens verloor Judith Meulendijks met 2-0 van wereldkampioene Xinfang Xie: 21-17 en 21-18. Rachel van Cutsen, die de geblesseerde Karina de Wit verving, had daarna geen schijn van kans tegen Yanjiao Jiang:0-2 (9-21 en 7-21). De twee dubbelspelen waren niet meer nodig.

De Nederlandse ploeg nam niet in de sterkste opstelling deel. Tweede kopvrouw Yao Jie ontbrak door een blessure en Van Dooremalen kon ook geen beroep doen op de gestopte Brenda Beenhakker en de zwangere Lotte Bruil.