www.nrc.nl

Scholierensite. Na de meivakantie weer een nieuwe weekkrant, een column van Janneke Wijkmans en een nieuwe aflevering van de literaire x-factor: Nooit meer slapen van W.F. Hermans.

WF Hermans FOTO: Freddy Rikken Rikken, Freddy

De weekkrant opent met een interview met castingbaas Job Gosschalk, die hét handboek schreef voor beginnende acteurs. 'Soapies' zonder acteursopleiding komen volgens hem uiteindelijk meestal niet veel verder in de toneel- en filmwereld. Op de toneelschool leer je wel echt wat, zegt hij.

Verder in de weekkrant:

Hoe moet de verzorgingsstaat worden omgevormd om de vergrijzing aan te kunnen?

Portret van Tom Cruise.

De tien beste jonge schrijvers in een boekje.

De hoogopgeleide 'kennismigranten' die Nederland in mogen, staan in de keuken.

Spelen met licht in Museum Boerhaave.

Linkshandigen met gezondheidsklachten.

De oorzaak van crimineel gedrag kan al ver voor de bevruchting zijn ontstaan.

Hooligans: mensen met een baan en kinderen.

Landeigenaar in Schotland wil beren en wolven uitzetten.

Tweede Wereldoorlog. Journalist Jan Blokker vindt het 'licht hysterisch' om scholieren '4 mei' zo in te wrijven. Het was hun oorlog niet, zegt hij in in de weekkrant. Ook Janneke Wijkmans, columniste op de scholierensite, schrijft over de herdenking: 'Waar dacht ik eigenlijk aan, die twee minuten stilte? Ik dacht aan wat al die mensen zouden denken. Twee minuten stilte, en geen seconde ervan dacht ik aan de oorlog. Aan zijn slachtoffers. Aan gestorvenen in het algemeen. Leeft de oorlog nog wel onder ons?'

www.nrc.nl/scholieren