Van Nistelrooy stapt boos op bij Man United

Ruud van Nistelrooy miste gisterenmiddag de laatste competitiewedstrij met Manchester United tegen Charlton Athletic. De spits vertrok drie uur voor de aftrap van de wedstrijd boos uit het stadion Old Trafford wegens zijn verwijzing naar de bank.

Het botert al een hele tijd niet meer tussen Van Nistelrooy en United-manager Alex Ferguson. De aanvaller kreeg in het laatste gedeelte van het seizoen steeds minder vaak een plaats in het elftal en begon bijna altijd op de bank. Dat gebeurde voor het eerst in februari tijdens de finale van de Ligabeker. Die werd door United met 4-0 gewonnen van Wigan Athletic.

Ferguson gaf sinds die wedstrijd steeds vaker de voorkeur aan de Fransman Louis Saha in de aanvalslijn. Door de blessure van Rooney stond Van Nistelrooy weer in de basis, maar gistermiddag moest hij zijn plaats opnieuw afstaan, deze keer aan de jonge Giuseppe Rossi, die als basisspeler zijn debuut in de Premier League maakte.

Toen Van Nistelrooy dat om elf uur bij de bespreking vernam, stapte hij woedend op. De spits was vorige week na de wedstrijd tegen Middlesbrough het mikpunt van kritiek, omdat hij een 0-0 stand een strafschop miste, waardoor United tot op de laatste speeldag nog niet zeker was van rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League.

Die plaatsing werd gisteren zonder Van Nistelrooy wel veiliggesteld. United won met 4-0 van Charlton en verzekerde zich zo op de slotdag van de tweede plaats in de Premier League. Saha scoorde het eerste doelpunt en Ferguson prees na afloop Rossi voor zijn debuut.

Na de wedstrijd beperkte Ferguson zijn commentaar tot een reactie tegenover het televisiestation Sky Sports. Daarin zei de manager dat er de afgelopen dagen enkele aanvaringen waren geweest en hij daarom had beslist Van Nistelrooy op de bank te laten beginnen. Vandaag en morgen wordt de situatie met de Nederlander besproken door de clubleiding.

Toch lijkt het duidelijk dat de dagen van de Nederlander in Manchester na vijf seizoenen zijn geteld. Van Nistelrooy speelde 320 wedstrijden voor de Red Devils, waarin hij 189 keer scoorde, waarvan 150 keer in de competitie. Ook dit seizoen maakte hij in 36 wedstrijden nog 21 doelpunten. Daarmee is hij topscorer van de club.

Gisteravond werd bekend dat Van Nistelrooy zich morgen als achttiende speler in het trainingskamp van het Nederlands elftal meldt. Hij zou aanvankelijk ontbreken vanwege een erewedstrijd voor Roy Keane.