Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Minister Rita Verdonk wordt gevolgd in haar campagne voor het VVD lijsttrekkerschap. Verslaggever Wilfred Scholten liep een week mee met haar campagneteam en filmde de strijd met Mark Rutte. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Bekendmaking en uitreikding van de Libris Literatuurprijs en een gesprek met de winnaar. Verder een gesprek met de minister van Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne (net terug uit Afrika) over onder meer VN-vredesoperaties en de conflicten in Darfur. Ned.3, 22.20-22.55u.

Het konijntje Nijntje gaat op wereldreis naar verre landen om de wereld te ontdekken. Ze werd na een leuke middag en optredens van sterren uit Nijntje de musical en kleurplaten die iets vertellen over de landen waar het konijntje heen gaat door kinderen op Schiphol uitgezwaaid. De wereldreis eindigt in september, wanneer Nijntje weer op het vliegveld onthaald zal worden. Kinderen kunnen Nijntje en al haar avonturen volgen op haar website: www.nijntje.nl; www.miffy.com en op www.schiphol.nl/junior. Morgen, Ned.3, 8.30-9.00u. en 17.10-17.35u.

documentaire

Real story with Fiona Bruce: Home or loan? Gezinnen met schulden wordt wel eens aangeraden om al hun leningen bij één partij onder te brengen met hun huis als onderpand. Maar ook dat kan een hoop problemen opleveren. BBC1, 20.30-21.00u.

De toekomst. Aflevering in een serie over hoe Nederland er over ruim vijftien jaar uit zal zien. Vanavond aandacht voor het medialand. Volgens de 'koffiedikkijkers' zal het nieuws niet langer meer het domein van de journalistiek zijn en niemand zal nog voor nieuws willen betalen omdat het gratis beschikbaar is. Verder wordt internet een belangrijke nieuwsbron en zullen freelance-samenstellers de vaste redacties van kranten vervangen. Ned.3, 19.45-20.20u.

François Mitterand, het raadsel van de macht. Portret van de Franse president François Mitterand, één van de meest invloedrijke staatsmannen in het naoorlogse Frankrijk. Hij werd in 1981 gekozen tot president, na jarenlang in de oppositie te hebben gezeten. Hij overleed op 8 januari 1996. België 2 (Canvas), 20.50-21.40u.

No Exit. Portret van drie jonge neonazi's van de Freie Kameradschaft Frankfurt (Oder) en hun doelstellingen. ZDF, 0.15-1.55u.

Tired and emotional. Over de rol van drank in de Britse politiek door de jaren heen. Kopstukken als Winston Churchill en George Brown lieten zich bij de dagelijkse gang van zaken graag inspireren door een stevige slok. BBC2, 0.20-1.20u.

praatprogramma

Max & Catherine. Gesprek met televisiepresentator en makelaar Harry Mens. Veder wordt er gesproken met mensen van de stichting Mens en Dier. Ned.1, 17.40-18.30u.

informatief

UQ2006. In deze vijfde aflevering van de universiteitsquiz onder leiding van hoogleraar Maarten van Rossem komen vanavond de TU Delft en de Open Universiteit Nederland in Heerlen tegen elkaar uit. De twee universiteiten met de meeste punten treffen elkaar in de finale op maandag 29 mei. Ned.3, 21.10-22.00u.

muziek

Klassiek: Rachmaninov-Tweede symfonie. Uitvoering van de Tweede Symfonie van de Russische componist Sergei Rachmaninov door het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Jaap van Zweden. Het concert 15 april gegeven in de serie ZaterdagMatinee in het Amsterdamse Concertgebouw. Ned.3, 23.50-0.50u.

consument

Radar. In deze aflevering aandacht voor ontharingsmiddelen en apparaten die de pijn van het epileren kunnen verzachten. Een mannen rugby-team ondergaat een test. En Gmail, dat uw e-mail-berichten scant om daaraan gerelateerde reclameberichten naast te plaatsen. De vraag is of dat zo maar mag. Ned.2, 20.30-21.10u.

sport

Holland sport. Tweede aflevering in een reeks van zes programma's over het WK Voetbal. Vanavond met scoutingadviseur Piet de Visser die werkt voor PSV en Chelsea over de Argentijnse voetballer Lionel Messi en op de massagetafel Dick Nanninga. Hij scoorde in de WK-finale van 1978 tegen Argentinië. Ned.3, 20.20-21.10u.

Voetbal insite. Terugblik op met voetbal van afgelopen weekeinde met de trainer van FC Utrecht Foeke Booy en oud-voetballer René van der Gijp. RTL7, 22.30-23.30u.