Rekenwerk goed voor zege Schumacher

Michael Schumacher wint de Grote Prijs van Europa.

De Duitser is na twee zeges op rij tot op dertien punten van leider Alonso genaderd.

Een uitstekende pitstopstrategie bezorgde Ferrari-coureur Michael Schumacher zijn 86ste zege in de Formule 1, en zijn tweede overwinning op rij dit seizoen. Dankzij uitstekend rekenwerk van technisch directeur Ross Brawn bij Ferrari kon hij in drie ronden het verschil maken met zijn grote rivaal Fernando Alonso, die als tweede eindigde.

Sleutelmoment op het circuit de Nürburgring was de tweede pitstop van de kemphanen. De Spanjaard Alonso, leider in de strijd om het wereldkampioenschap, moest in ronde 38 naar de pitstraat voor extra brandstof. Schumacher, die tot dat moment achter de wereldkampioen had gereden, kon drie rondjes langer op de baan blijven en maakte daar het verschil in de GP van Europa. Het feest bij Ferrari werd compleet doordat de Braziliaan Felipe Massa voor het eerst het podium haalde.

Bij Alonso was de teleurstelling duidelijk zichtbaar na de tweede opeenvolgende zege van de oudste Schumacher. Met gebogen hoofd feliciteerde hij de zevenvoudig wereldkampioen. Na de overwinning van Schumacher op het circuit van Imola is hij de belangrijkste uitdager geworden van Alonso. De voorsprong van de Spanjaard in de tussenstand van het wereldkampioenschap bedraagt nog dertien punten.

Voor Schumacher was de overwinning in een weinig opwindende race hét bewijs dat hij nog van waarde is binnen de hoogste tak van de autosport. Critici beweerden dat Schumacher (37) te oud is voor de sport en hij beter kan gaan rentenieren. De blijdschap waarmee hij de zege op de bomvolle Nürburgring (121.000 toeschouwers) vierde, was misschien veelzeggend. Hij is nog even gretig als in zijn jonge jaren. Een langer verblijf bij Ferrari is niet uitgesloten. Schumacher rekende onlangs af met de geruchten dat hij aan het eind van dit seizoen wel eens van renstal zou kunnen veranderen. Hij kondigde aan dat hij zijn loopbaan in 2008 bij Ferrari wil afsluiten.