Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met schrijver en columnist Kluun over zijn boek De weduwnaar, waarin een man, na de dood van zijn vrouw, naar de betekenis van liefde zoekt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer aandacht voor het Naardermeer, dat door de plannen om de A6/A9 vanuit Flevoland door te trekken naar Schiphol wordt bedreigt. Verder een gesprek met kunsthistoricus Jurriaan Benschop over zijn boek De berg van Cézanne, beschouwingen waarin de schrijver het spoor van kunstenaars als Cézanne, Matisse, De Kooning, Rothko en Bonnard volgt. 747AM, 20.03-23.00u.

Mezzo. Directeur Paul Solleveld van de Nederlandse Vereninging van Producenten en importeur praat over de klassieke Edison Awards. Op 31 mei zal in het Concertgebouw in Amsterdam het Edison Gala 2006 plaatsvinden met Jessye Norman, winnares van de Edison Oeuvreprijs Klassiek 2006. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Vanavond na het bekend worden van de winnaar van de Libris Literatuurprijs een gesprek met de winnaar en zijn uitgever. Radio 1, 0.04-0.45u.