Nieuwe directeur Transredes Bolivia

La Paz, 8 mei. De regering van Bolivia stelt vandaag een nieuwe directeur aan bij het gastransportbedrijf Transredes. Dat heeft een woordvoerder van het Boliviaanse staatsbedrijf YPFB zaterdag bekendgemaakt. Het Nederlands-Britse olieconcern Shell heeft een belang van 25 procent in Transredes. De huidige directie is mede aangesteld door Shell. Het Boliviaanse staatsbedrijf YPFB had een belang van 34 procent in Transredes. Door via een decreet 17 procent te `nationaliseren` heeft het staatsbedrijf een meerderheidsbelang verworven. President Evo Morales besloot vorige week de Boliviaanse olie- en gasreserves te nationaliseren. De regering onderhandelt met de zittende directie van Transredes over een nieuw contract, dat binnen zes maanden moet worden afgesloten.