Nader bekeken

Phoenix Suns heeft zich bij de laatste acht basketbalploegen gevoegd in de play-offstrijd van de NBA. De Suns maakten als achtste team in de historie van de Noord-Amerikaanse profcompetitie een 3-1 achterstand ongedaan in een best-of-seven serie. In het beslissende zevende duel won de ploeg uit Phoenix met 121-90 van de Los Angeles Lakers, met sterspeler Kobe Bryant in de gelederen.

In de halve finale treffen de Suns het andere basketbalteam uit Los Angeles, de Clippers. De winnaar van die serie speelt de finale van de Western Conference tegen Dallas Mavericks of San Antonio Spurs.

In het oostelijke competitie-gedeelte strijden Detroit Pistons, Cleveland Cavaliers, New Jersey Nets en Miami Heat om afvaardiging naar de NBA-finale. De oostelijke en westelijke winnaar maken in een best-of-seven serie uit wie San Antonio Spurs opvolgt als kampioen.