Heidebranden op de Veluwe en in Drenthe

UDDEL. De brandweer is de hele zondagmiddag bezig geweest met het nablussen van de brand op de Veluwe bij Uddel. De brand was zaterdagmiddag uitgebroken en aan het begin van de avond al onder controle. Zeker honderd hectare (dennen)bos, heide en grasland is in vlammen opgegaan. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken, omdat het vuur ”zonder aanwijsbare oorzaak spontaan is gaan branden”, aldus een woordvoerder.

Ook bij de Drentse plaats Een heeft gisterenmiddag korte tijd een heidebrand gewoed. De brand brak uit in de buurt van een camping nabij het aan een plas gelegen Ronostrand, een poplair strand onder recreanten. Volgens een woordvoerder van de politie is ongeveer twee hectare heide afgebrand. Rond half zes was het vuur, dat bestreden werd door meerdere brandweerkorpsen tegelijk, onder controle.