Geen vormbehoud bij atleet Van den Broek

Wegatleet Hugo van den Broek heeft in Berlijn vergeefs een poging gedaan om vormbehoud te tonen in de aanloop naar de Europese kampioenschappen in Göteborg, later dit jaar. Van den Broek liep in Berlijn de 25 kilometer in 1.21,18 en bleef daarmee ruim boven de geëiste tijd van 1.17,15.

Van den Broek, die in Berlijn als zevende finishte, kon begin april in de marathon van Rotterdam ook al geen vormbehoud tonen voor de marathon in Zweden. Hij stapte daar na 31 kilometer uit, toen hem duidelijk werd dat hij niet onder de 2.18 zou komen. Die tijd zou naar zijn verwachting voldoende zijn om als reserve naar Götenburg te mogen.

Anderhalf jaar geleden, bij de marathon van Amsterdam, zorgde Van den Broek nog voor een verrassing door een persoonlijk record te lopen. Hij liep destijds 2.12,07.

De wedstrijd over 25 kilometer in Berlijn leverde een Keniaans podium op. Patrick Musyoki won in de Duitse hoofdstad in 1.14,08. Vier seconden later arriveerde zijn landgenoot Francis Bowen.

Bij de vrouwen won de Keniaanse Peninah Arusei in 1.26,25. Kristijna Loonen, afgelopen week door de Nederlandse atletiekunie wegens herhaaldelijk onsportief gedrag uit de nationale selectie voor de Europese kampioenschappen gezet, finishte in 1.30,42 als derde.