Fabrikanten halen frisdranken weg van basisscholen VS

Washington. Frisdrankfabrikanten Coca-Cola en Pepsi beginnen komend najaar met het weghalen van hun suiker- en vetrijke dranken op basisscholen in de Verenigde Staten. In 2009 moet zeker 75 procent van alle basisscholen suikervrij zijn. De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton maakte dit eind vorige week bekend. Zijn William J. Clinton Foundation en de American Heart Association bereikten hierover vorige week een akkoord met de fabrikanten van frisdrank. Het streven is om op scholen alleen nog maar mineraalwater, vruchtensappen en magere melk te verkopen. Veel scholen hebben zelf al snoepgoed en frisdrank vervangen door gezondere producten als fruit en sappen. De maatregel heeft effect op de gezondheid van ruim 35 miljoen kinderen.