Een slordig live-gevoel

Het hoesje van The DFA Remixes is vast niet toevallig vormgegeven als een in elkaar geflanst, Jamaicaans dubalbum. De dub-esthetiek, bestaande nummers uiteen rukken om er iets nieuws van te maken, ligt ten grondslag aan de remix-activiteiten van The DFA. Dit producersduo (Tim Goldsworthy en James Murphy) was een paar seizoenen geleden het hotste van het hotste in de punkfunk. Deze scherp gesneden remixen ontstijgen de waan van de dag, al glijdt er wel een zekere formulematigheid in. De versies van nummers van Blues Explosion en Gorillaz lopen uit op vrijwel identieke rondcirkelende synthpatronen en zijn minuten te lang. Deze wonderkinderen zijn op hun best als ze een slordig live-gevoel in de dansbeats injecteren, zodat het ritmische effect voortborduurt op de aloude, handgemaakte disco. Echt indrukwekkend zijn de twee oefeningen in melancholieke dansgrooves: Orange Alert van Metro Area en (JustLike We) Breakdown van Hot Chip.

cd pop Omslag cd Diverse artiesten: The DFA Remixes Chapter One DFA, distr. EMI ***
cd pop Omslag cd Diverse artiesten: The DFA Remixes Chapter One DFA, distr. EMI ***
    • Jacob Haagsma