Duitsers in de aanval bij Kiev

Duitsers in de aanval bij Kiev Kiev, 8 mei. Duitse soldaten gaan in de aanval bij Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Daar werd gisteren, aan de vooravond van de herdenking van de overwinning van het fascisme, de Slag om Kiev van november en december 1943 nagespeeld. Toen bevrijdde het Rode Leger Kiev en weerstond het een grote Duitse tegenaanval. President Joesjtsjenko vroeg zaterdag om een 'verzoening' tussen de oorlogsveteranen in zijn land - enerzijds de veteranen van het Rode Leger en anderzijds hun vroegere vijanden, leden van het OePA, een leger van Oekraïense nationalisten dat tegen de Sovjet-Unie en voor de Oekraïense onafhankelijkheid vocht. 'We kunnen niet toestaan dat onze kinderen en kleinkinderen toezien bij de confrontatie over de vraag wie zich veteraan mag noemen en wie niet. We hebben de Duitsers vergeven. We moeten nu onszelf vergeven', aldus Joesjtsjenko. Foto Reuters Historical enthusiasts take part in a re-enactment of a World War Two battle near Kiev, May 7, 2006. Ukraine will mark the 61th anniversary of the former Soviet Union's victory over Nazi Germany in World War Two on May 9. REUTERS/Gleb Garanich REUTERS