China wil groei afremmen

Peking, 8 mei. De centrale bank van China zint op maatregelen om de groei van oververhitte sectoren af te remmen. De centrale bank kijkt onder meer naar de vastgoedsector en de staalindustrie in China. Dat heeft onderminister Li Yong van Financiën zaterdag gezegd. Als Peking geen fiscale en monetaire maatregelen neemt, komt de economische groei van China volgens Li dit jaar uit op 9,5 procent. Vorig jaar bedroeg de groei 9,9 procent. China vreest al enige tijd oververhitting van zijn economie. De zorgen zijn recentelijk toegenomen, toen bleek dat de economische groei in het eerste kwartaal 10,2 procent bedroeg. China wil overinvesteringen voorkomen. In een poging de economische groei in goede banen te leiden heeft China eind april voor het eerst in anderhalf jaar de rente verhoogd.