Bush wordt bestookt met beukende bassen

'God bless the broke niggas threatening me.' Rapper T-K.A.S.H. zet met zijn ouderwets betrokken hiphop de klok rustig twintig jaar terug: drugdealers en gangsters vergeeft hij omdat ze slachtoffers zouden zijn van een complot waarin de Amerikaanse regering de getto's van een stroom wapens en drugs zou voorzien. Het label Guerrilla Funk werd opgericht door rapveteraan Paris, die miljoenen dollars verdiende op Wall Street en met de winst een platenmaatschappij oprichtte waarmee hij campagne voert tegen de Amerikaanse overheid. Op het label werkte hij al samen met geestverwanten als Public Enemy, The Coup, en MC Ren. T-K.A.S.H. is de nieuwste aanwinst die gesteund door de rafelige funkbassen en beukende beats van Paris op oorlogspad mag. Met flarden van toespraken, harde oldschool-drumbreaks, en de ontspannen rapstijl van T-K.A.S.H. laat de rapper zijn revolutie vertrouwd klinken. Een aantal van de refreintjes zijn tenenkrommend en soms is het inhoudelijk erg cliché. Maar in een muziekindustrie die gedomineerd wordt door rappers die gretig poseren als idioten zorgen 'hard truth soldiers' Paris en T-K.A.S.H, die rapt dat hij liever achter Bush aangaat dan achter groupies, voor de broodnodige balans.

cd pop Omslag T-K.A.S.H. - Turf War Syndrome Guerrilla Funk ***
cd pop Omslag T-K.A.S.H. - Turf War Syndrome Guerrilla Funk ***

cd pop

T-K.A.S.H. - Turf War Syndrome

Guerrilla Funk ***

    • Saul van Stapele