buitenlands voetbal

Spanje

Real Madrid speelde gisteravond 3-3 gelijk tegen Villarreal, waardoor het tweede blijft. Achtervolger Valencia kwam thuis ook niet verder dan een gelijkspel. De tweede plek geeft recht op de Champions League.

Engeland

Arsenal vierde het definitieve afscheid van Highbury met een hattrick van Thierry Henry. Door de 4-2-zege tegen Wigan is het Londense team ook verzekerd van deelname aan de Champions League.

Frankrijk

Het ambitieuze Lille won met 4-0 van landskampioen Lyon en is daardoor zo goed als zeker van deelname aan de Champions League. De Noord-Franse club heeft op de laatste speeldag volgende week voldoende aan een punt.

Italië

Juventus is nog één punt verwijderd van de Italiaanse titel, na de thuiszege tegen Palermo met doelpunten van Nedved en oud-Ajacied Ibrahimovic. De ploeg uit Turijn, ook vorig seizoen kampioen, gaat op de laatste speeldag op bezoek bij Reggina.

Duitsland

Bayern München had aan een gelijkspel genoeg om voor de twintigste keer de Bundesligatitel binnen te halen. Nummer twee Hamburg verloor met 4-2 van Hertha Berlijn. Voor Bayern is het de zesde titel in acht seizoenen en de tweede 'dubbel' op rij.

Portugal

Ronald Koeman blijft naar eigen zeggen trainer van Benfica, waar hij nog een contract heeft tot 2007. Hij werd in verband gebracht met PSV. Benfica verloor gisteren met 3-1 bij Paços Ferreira en miste daarmee rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.