Bayern weer kampioen in Duitsland

Bayern München is voor de twintigste keer kampioen van Duitsland geworden. Zaterdag had de club aan een gelijkspel (1-1) bij Kaiserslautern genoeg. Concurrent Hamburger SV verloor bij Hertha BSC met 4-2.

Vorige week veroverde Bayern ook al de nationale voetbalbeker. Daarmee haalde de club de tweede 'dubbel' op rij.

In Engeland plaatste Arsenal zich op de laatste speeldag van de competitie alsnog voor de voorronde van de Champions League. Arsenal, op 17 mei finalist in de Champions League, versloeg Wigan Athletic met 4-2 en nam de vierde plaats over van Tottenham Hotspur, dat een dramatische laatste speeldag beleefde.

De ploeg van trainer Martin Jol verloor met 2-1 van West Ham United. Volgens Jol hadden tien spelers van zijn selectie, onder wie vijf basisspelers, zaterdagavond een voedselvergiftiging opgelopen na een buffet in het teamhotel in Londen. Overigens deden de basisspelers tegen West Ham gewoon mee. Jol moet nu genoegen nemen met het toernooi om de UEFA Cup, terwijl zijn ploeg lange tijd leek af te stevenen op de voorronde van de Champions League.

Manchester United wordt direct toegelaten tot de Champions League. United won met 4-0 van Charlton Athletic en behield de tweede plaats in de competitie.

In Spanje verspeelde Real Madrid gisteravond twee punten in de strijd om directe toelating tot de Champions League. In eigen stadion kwam Real Madrid niet verder dan 3-3 tegen concurrent Villarreal.

Het was de laatste thuiswedstrijd van de Franse sterspeler Zinedine Zidane, die onlangs aankondigde dat hij na het WK voetbal in Duitsland stopt met voetballen. Zidane maakte zelf het tweede Madrileense doelpunt.

Real Madrid blijft ondanks het puntenverlies tweede. Dat is aan het einde van de competitie genoeg voor deelname aan de Champions League. De voorsprong op nummer drie Valencia is één punt. Real Madrid gaat de laatste wedstrijd op bezoek bij Sevilla. Valencia speelt uit tegen Osasuna.

Kampioen Barcelona mocht zich zaterdag weer de beste van de Catalaanse hoofdstad noemen. De club won thuis de derby tegen bekerwinnaar Espanyol met 2-0.

In Italië is Juventus nog één punt verwijderd van de landstitel. De club uit Turijn won thuis met 2-0 van Palermo, door goals van Nedved en Ibrahimovic.