Agenda

Uitdaging voor Europa

In het Haagse perscentrum Nieuwspoort debatteren dinsdag onder meer Tweede Kamerlid Jan Jacob van Dijk (CDA), senator Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) en Europarlementariër Sophie in 't Veld (D66) over de toekomst van Europa. Aanvang: 15.00 uur.

Verkiezing VVD-leider

Vanaf woensdag kunnen VVD-leden formeel hun stem uitbrengen op een van de drie lijsttrekkerskandidaten (Verdonk, Rutte en Veenendaal). De stemming - per post, mail of telefoon - sluit op 24 mei. Op 1 juni maakt het partijbestuur de nieuwe lijsttrekker bekend. Donderdag gaan de drie weer met elkaar in debat in Musis Sacrum in Arnhem, aanvang 20.00 uur. Zaterdag treffen zij elkaar om 11.00 uur in Hotel Tivoli in Oudenbosch (Brabant) en later op de dag, om 15.00 uur, in hotel Golden Tulip in Weert (Limburg).

D66-congres

D66 houdt zaterdag vanaf 10.00 uur in de Hanzehof in Zutphen het voorjaarscongres. In de kantine van AZC Zutphen (vlakbij de Hanzehof) richten ontevreden D66'ers aan het begin van de middag een nieuwe partij op, DeZes.