Aanhoudend warm

De normale middagtemperaturen voor deze tijd van het jaar liggen tussen de 14 en 18 graden. Al dagenlang liggen we daar ruim boven en ook deze week houdt het warme lenteweer aan, met vrijwel overal maxima van (ruim) boven de 20 graden. Het blijft daarbij vrij zonnig, maar het zuiden heeft vrijwel steeds wat meer bewolking. Soms valt er een bui.

Vanochtend was het in vrijwel het hele land zonnig, alleen in het uiterste zuidwesten dreven een paar wolkenvelden over. Deze hangen samen met een storing boven Noord-Frankrijk en Zuid-België, die nog langzaam iets dichterbij komt. Komende nacht blijft het helder in de noordelijke helft van het land, in het zuiden is het licht tot half bewolkt, maar wel overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 9 en 13 graden.

Morgen zal de zon geregeld schijnen, maar overal zal het wisselend bewolkt worden en vooral in de zuidelijke helft van het land zal zich in de loop van de dag hier en daar een bui ontwikkelen, hoewel ze niet zwaar zullen zijn. Bij een meest matige wind uit noordoost, langs de westkust noord, wordt het rond 18 graden aan zee tot 23 graden landinwaarts.

De dagen daarna is de kans op buien klein en zal het tamelijk zonnig zijn. Bij weinig wind blijft het kwik hoog oplopen. Landinwaarts wordt zowel woensdag als donderdag lokaal 25 graden bereikt. De dagen daarna blijft het wat koeler met maxima tussen 17 en 22 graden.