Warm weekeinde

Was het vorige week lokaal maar 4 graden overdag in een stevige bui, de afgelopen dagen lag het kwik in de middag meer dan 20 graden hoger en ook vandaag zal hier en daar de zomerse grens van 25 graden worden gehaald.

De komende dagen blijft het zeer warm voor de tijd van het jaar, maar vanuit het zuiden neemt de kans op een paar onweersbuien wel toe. Na maandag volgt er dan enige afkoeling. Na lokaal drie zomerse dagen op rij komt er vandaag hier en daar nog een vierde bij. De wind uit oost tot zuidoost is iets sterker dan gisteren en hierdoor zal de zeewind zich beperken tot de Zeeuwse westkust, alwaar de 20 graden wellicht net niet wordt gehaald. Verder is het vrij zonnig, op wat velden hoge en middelbare bewolking na. In de late middag kan er een enkele onweersbui tot Zeeland doordringen, die in de loop van de avond weer zal uitsterven.

Zondag is de oost- tot zuidoostenwind opnieuw wat zwakker en daarom zullen meer kuststreken met een verkoelende zeebries te maken krijgen in de middag. Elders wordt het vrijwel net zo warm als vandaag en blijft het vrij zonnig, maar op wat meer plaatsen in het zuiden en zuidwesten zal er in de namiddag een onweersbui gaan ontstaan. Die buien komen maandag, maar vooral dinsdag verder naar het noorden opzetten. Het koelt dan wat af, naar 18 tot 22 graden maximaal, maar ook dan is het dus nog duidelijk te warm voor de tweede meiweek.