Vredesakkoord Darfur getekend

Vredesakkoord Darfur getekend Gaga, 6 mei. Een vluchteling uit de West-Soedanese regio Darfur, Halima Anour Yaya, vertelt hoe ze herhaaldelijk op de vlucht is geslagen voor de gevreesde Janjaweed-milities, die gesteund worden door de Soedanese regering. Gisteren kwam ze aan in een vluchtelingenkamp in het naburige Tsjaad. In de Nigeriaanse hoofdstad Abuja ondertekenden, ook gisteren, de Soedanese regering en de grootste rebellenfactie een vredesakkoord dat een eind moet maken aan het bloedige conflict in de regio. Twee kleine rebellengroepen verwierpen de overeenkomst, ondanks zware internationale druk. Foto Reuters Pagina 5 Darfur refugee Halima Anour Yaya recounts how she had to flee Janjaweed attackers on several occasions before finally arriving last week at Gaga refugee camp in eastern Chad, May 5, 2006. After three deadlines for a deal passed, the biggest of three Darfur rebel factions and the Sudanese government signed a peace agreement on Friday but two other rebel factions rejected the deal, casting doubt on whether it would be workable. REUTERS/Claire Soares REUTERS