TONEEL Juliana

Toneelstuk van Ger Thijs over de Greet Hofmans Affaire uit 1956. In het hiernamaals komt prins Bernhard zijn vrouw Juliana (Renée Soutendijk) en haar vriendin Greet Hofmans weer tegen. Hij is gedwongen hun huwelijkscrisis over te spelen.

TONEEL Juliana Toneelstuk van Ger Thijs over de Greet Hofmans Affaire uit 1956. In het hiernamaals komt prins Bernhard zijn vrouw Juliana (Renée Soutendijk) en haar vriendin Greet Hofmans weer tegen. Hij is gedwongen hun huwelijkscrisis over te spelen. „Renée Soutendijk is overtuigend met haar houterige motoriek, haar plotseling verstillen en haar trotse blikken de zaal in. [...] Wie eenmaal gewend is aan de rare setting, krijgt alsnog fijn toneelspel te zien. Tot halverwege. Veel te ernstig wordt de toon opeens. [...] Het spannende van een historisch verhaal moet schuilen in de kleur van de ontbrekende puzzelstukjes. En die kleur is hier niet vlammend genoeg.” Jowi Schmitz, 1 mei 2006 Tournee t/m 1 dec. Inl. 020- 4211221 of www.bostheaterproducties.nl Juliana, een koningsdrama. Tekst en regie: Ger Thijs. Met Renée Soutendijk, Jaap Spijkers, Marisa van Eyle en Dic van Duin. (Foto: Joris van Bennekom) Bennekom, Joris van

'Renée Soutendijk is overtuigend met haar houterige motoriek, haar plotseling verstillen en haar trotse blikken de zaal in. [...] Wie eenmaal gewend is aan de rare setting, krijgt alsnog fijn toneelspel te zien. Tot halverwege. Veel te ernstig wordt de toon opeens. [...] Het spannende van een historisch verhaal moet schuilen in de kleur van de ontbrekende puzzelstukjes. En die kleur is hier niet vlammend genoeg.'

Jowi Schmitz, 1 mei 2006

Tournee t/m 1 dec. Inl. 020- 4211221 of www.bostheaterproducties.nl