Televisie voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Onder meer aandacht voor het werk van War Child in Israël. Ned.2, 18.25-19.00u.

Nova. Een historische terugblik op Renbaan Duindigt die tijdens de Tweede Wereldoorlog gewoon open bleef. De Duitsers hielden er wel van een gokje te wagen in het gebied waar de V1's en V2's in de richting van Engeland stonden opgesteld. Ned.3, 22.10-22.35u.

Zanger en acteur Jim Bakkum (op de foto linksonder) speel in de relatie- en familiekomedie Kinderen geen bezwaar een gastrol met de hoofdrolspelers Alfred van den Heuvel, Anne-Mieke Ruyten en Céline Purcell. Jansen, Leendert

DOCUMENTAIRE

Air Crash Investigation: Helicopter Down. Op weg naar een olieplatform wordt een helikopter door de bliksem geraakt. De piloten proberen tevergeefs het toestel in bedwang te houden. Een ontwerpfout heeft het toestel veranderd in een vliegende bliksemafleider. National Geographic, 21.00-22.00u.

KUNST

MuseumGasten: Speelklok tot pierement. Pianist Wibi Soerjadi bezoekt de tentoonstelling Royal Music Machines in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement. Ned.1, 16.35-16.55u.

INFORMATIEF

De verkiezing van de mooiste plek van Nederland. Slot van de voorronden van de verkiezing van de mooiste plek van Nederland. Iedere week nemen drie prominenten uit drie provincies met hun mooiste plekken het tegen elkaar op. De presentatoren Erwin Krol en Mieke van der Weij laten zich door hem of haar rondleiden door wat zij als hun mooiste natuurgebied beschouwen. De kijker beslist welke twee doorgaan naar de finale van volgende week zaterdag. Ned.1, 17.05-17.35u.

Natuurlijk: Brug voor de natuur. Documentaire over de langste natuurbrug ter wereld tussen de heidevelden en bossen van 't Gooi en de natuurgebieden van de Vechtstreek waardoor zelfs groot wild zich kan verspreiden. Afgelopen week is de brug geopend na een bouwperiode van vier jaar. Rentmeester Henk Korten van het Goois Natuurreservaat vertelt over de aanloop naar de bouw en de wijze waarop voor alle partijen een acceptabele oplossing is gevonden. Met beelden over de aanleg en opnames van de flora en fauna. Ned.1, 17.35-18.27u.

Met grenzeloze ambitie. Derde aflevering in een serie waarin Nederlanders met een idee de Amerikaanse markt willen veroveren. De oud-studenten van de TU in Delft Merijn Wegdam en Oscar Meijer bedachten het apparaat Sunshower waarmee men bruin kan worden terwijl men onder de douche staat. In Europa is het een groot succes. De twee willen hun vinding nu in Amerika lanceren. Daarvoor zoeken ze een importeur. RTL7, 18.00-19.00u.

Blauw bloed. Royaltyprogramma met vanavond aandacht voor het Zweedse koningshuis. Afgelopen zondag vierde de Zweedse koning zijn zestigste verjaardag. Ook koningin Beatrix, Willem-Alexander en Máxima waren op het feest. Verder de natuurbrug bij Crailoo en een reportage over het Paleis op de Dam in oorlogstijd. Ook aandacht voor de stijl van prinses Anita, de vrouw van prins Pieter-Christiaan. Ned.1, 19.30-20.00u.

muziek

Andrea Bocelli in Las Vegas. Registratie van een concert van Andrea Bocelli dat hij in december 2005 gaf in Las Vegas. Op een drijvend podium in Lake Las Vegas Resort brengt de zanger uit Toscane een aantal nummers met Italiaanse en Spaanse invloeden. Verder brengt hij een ode aan 'The King' Elvis Presley met een versie van het nummer Can't help falling in love en een solo-uitvoering van zijn hit Because we believe, dat hij als duet opnam met Marco Borsato. Dit nummer wordt omlijst met vuurwerk en een optreden van Cirque du Soleil. Ned.2, 19.00-20.00u.

amusement

Britain's next top model. Aflevering in een 10-delige docusoap waarin twaalf Engelse meisjes strijden om een felbegeerd modellencontract bij een Engels modellenimperium. De meisjes krijgen loopoefeningen, make-up les en moeten zich staande zien te houden in de harde modellenwereld. In elke aflevering valt er één af. RTL5, 19.00-20.00u.

Alles voor de show. In deze tweede aflevering van een terugblik op 50 jaar Vlaamse televisie aandacht voor de quiz. Aan de orde komen het drukken op drukknoppen, het stellen van moeilijke vragen en het trek-eens-aan-de-bel-spel. België 1, 22.15-22.43u.

sport

Ronde van Italië. Rechtstreeks verslag van de proloog van 6,2 kilometer in Seraing van de Ronde van Italië. België 1, 15.50-17.55u.