Televisie Film van de dag

The Bad and the Beautiful. Sinds What Price Hollywood? van George Cukor uit 1932 zijn er op gezette tijden films gemaakt over de achterkant van droomfabriek Hollywood. Een van de meest cynische daarvan is Vincente Minnelli's The Bad and the Beautiful. Kirk Douglas speelt Jonathan Shields, de ambitieuze baas van een filmstudio die iedereen om zich heen manipuleert. De film heeft een interessante structuur, die deels is ontleend aan Citizen Kane. Een actrice, regisseur en scenarist komen samen in een studio om een nieuw project te bespreken. Shields wil samen met hen weer eens een broodnodige hit maken. Allen hebben redenen voor hun gemengde gevoelens over de egomanische Shields, die in flashbacks worden getoond. Zullen ze, ondanks hun afkeer van de klootzakkerige Shields, toch meewerken, ter meerdere eer en glorie van hun eigen carrière? (Vincente Minnelli, 1952, VS), BBC 2, 14.20-16.15u.

Kirk Douglas in The Bad and the Beautiful. Kirk Douglas and Lana Turner dance in a scene from Vincente Minnelli's 1953 film "The Bad and the Beautiful." (AP Photo) (regie Vincente Minnelli, 1952, VS),
Kirk Douglas in The Bad and the Beautiful. Kirk Douglas and Lana Turner dance in a scene from Vincente Minnelli's 1953 film "The Bad and the Beautiful." (AP Photo) (regie Vincente Minnelli, 1952, VS), Associated Press

André Waardenburg

    • André Waardenburg